Besloten ruimte en hoogte redding

MBS BRANDWACHTEN: EEN VEILIG GEVOEL

Het is mogelijk om bij MBS Brandwachten een stand-by rescue team in te huren tijdens werkzaamheden in een besloten ruimte of bij werkzaamheden op grote hoogte. Daarmee borgt u de veiligheid van het personeel optimaal bij calamiteiten en ongevallen. MBS onderscheid zich van andere partijen door het leveren van uitsluitend  getraind personeel volgens de  officiële richtlijnen van de NFPA 1670 en 1006 standaarden. U heeft dan de beschikking over ervaren reddingswerkers met een keur aan certificeringen en hulpmiddelen. vind u onze folder Hier.

Besloten ruimte

Bij ‘gevaarlijk werk’ denken de meeste mensen aan werk op grote hoogte of met gevaarlijke stoffen. Dat is helemaal waar. Het werken in een besloten ruimte komt in dit verband niet zo snel op in onze gedachten. Ten onrechte, want juist in besloten ruimten bestaat een verhoogde kans op calamiteiten. Mocht het namelijk in zo’n situatie misgaan, dan is het redden van slachtoffers zwaar en zeer specialistisch vakwerk.

Werk in een besloten ruimte

Iedereen met een VCA certificaat heeft ooit geleerd over de besloten ruimte en het werken daarin. Of het nu over een kruipruimte gaat of een graansilo, er is minder bewegingsvrijheid en vaak een tekort aan frisse lucht. Hierdoor is er een verhoogde kans op onder meer verstikking, bedwelming of explosies. Het gros van de gecertificeerden zal na het slagen van het vca examen niet meer met deze materie te maken hebben. 

Het veiligheidsplan of reddingsplan

Uiteraard beschrijft het veiligheidsplan voornamelijk de te treffen maatregelen om zo veilig mogelijk te werken. Daarna volgen de risico’s en een ‘wat nou als’ analyse, waarin een omschrijving hoe te handelen in het geval van calamiteiten. Hoe kunt u de veiligheid van het personeel in de ruimte optimaal borgen in het geval van een calamiteit?

Terugvallen op specialisten in de besloten ruimte

Wanneer het mis gaat, is het een geruststellende gedachte dat u kunt terugvallen op de specialisten van MBS Brandwachten. Vakbekwame reddingsteams, getraind en ervaren om reddingen in hachelijke situaties uit te voeren. In een besloten ruimte of op hoogte bijvoorbeeld. Niet enkel op papier maar door vele uren training in simulaties en daadwerkelijke inzet.

Meer weten over onze reddingteams?

Staat u voor een veiligheidsvraagstuk bij werken in de besloten ruimte of op grote hoogtes? Neem dan gerust contact met ons op onze contactpagina, daar helpen wij u graag verder. Voor vragen kunt u ook bellen tijdens kantoortijden of download onze folder.